Arroz con pollo al curry
Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Arroz con pollo al curry. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Arroz con pollo al curry is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it's quick, it tastes delicious. They are nice and they look wonderful. Arroz con pollo al curry is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Arroz con pollo al curry, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con pollo al curry delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz con pollo al curry is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook Arroz con pollo al curry using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.
Hoy os traigo un clásico de la comida india, el pollo al curry acompañado con arroz basmati. Hay múltiples variantes y hoy lo voy a preparar como más me gusta, al estilo de mi cuñado Jorge, con leche de coco, curry y un toque picante que le va muy bien.
La preparación es muy sencilla, ya lo vais a ver, no se tarda mucho y el resultado es espectacular. Ni os imagináis como huele la cocina con el curry.
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Arroz con pollo al curry:
- 3 pechugas de pollo
- 1 cebolla
- 1 pimiento y medio rojo
- 2 dientes ajo
- 150 grs. leche de coco
- 1 cucharada sopera curry
- 1 cucharadita pimentón
- Sal
- Pimienta
- Aceite de oliva virgen extra
- 1 vaso caldo de pollo
- 1/2 guindilla (opcional)
- 350 grs. arroz basmati
Instructions to make to make Arroz con pollo al curry
- Lo primero será cocer el arroz. Aquí cada cual tiene su sistema. Yo en este caso simplemente puse una cazuela con abundante agua, y cuando comenzó a hervir le añadí sal y el arroz. Hay que dejarlo cocer el tiempo que marque el fabricante o cuando veamos que ya no está duro. Lo siguiente será trocear el pollo. En dados no muy grandes, salpimentamos y en una cazuela ponemos un chorro de aceite de oliva y doramos el pollo, sin llegar a hacerlo, sólo que se selle. Reservamos.
- A continuación, en la misma cazuela, en el aceite de sellar el pollo, cortamos media guindilla y la freímos ligeramente. A continuación la retiramos (le da un toquecito picante muy bueno). Ponemos a pochar los dientes de ajo, la cebolla y el pimiento rojo que habremos cortado finamente. Salpimentamos. Cuando esté pochado le añadimos la leche de coco y el vaso de caldo.
- Es el momento de poner el curry. Aquí os dejo un poco a vuestro criterio. A mi me gusta que sepa bien. Le puse como una cucharada sopera. Lo mejor es ir probando para ponerlo a vuestro gusto. Le añadimos una cucharadita de pimentón, que le aporta sabor y además un toque de color, ya que sino la leche de coco deja la salsa muy blanca. Añadimos el pollo que teníamos reservamos y dejamos que se cocine 10 minutos. Y listo.
- A la hora de servir yo prefiero no mezclar el arroz con el pollo, de esta forma no te quedas sin salsa y cada uno puede servirse a su gusto.
- Podéis acompañarlo con un toque cítrico, de limón o lima que le da un toque de frescor buenísimo.
- Os aviso que es adictivo y que repetiréis más veces. Gracias a esta receta traemos la India a nuestra cocina. ¿Os animáis a probar?
As your experience and also confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to offer a dish that uses fewer or even more ingredients or is a little essentially hot, you can make basic adjustments to attain this objective. To put it simply, begin making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking skills for newbies you don't require to learn them but only if you grasp some easy food preparation methods.
This isn't a complete overview to fast and simple lunch recipes however its excellent something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing way too many heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Favorite Arroz con pollo al curry. Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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